Legomboltak, de élveztem
2022. november 27. írta: mbudai

Legomboltak, de élveztem

v4-460px-wear-camel-color-step-1.jpg

Imádom, amikor el akarnak adni nekem valamit. Felcsillan a szemem, bekapcsol a szakmai kíváncsiság, gyere, nyomjad, mutasd, mit tudsz. Ha az értékesítő intelligens, kellően rámenős és ügyes, tuti, hogy vásárolok, a feleségem szerint a nyugdíjamat is Zepter termékekre fogom költeni. Kár, hogy sok az unott, flegma, nagyképű értékesítő – tőlük biztosan nem veszek semmit.

Egy pesti pláza emeleti üzletében dolgozik egy zseniális, ötven év körüli hölgy. Akkor is elad nekem valamit, ha csak nézelődni megyek be. Szakmailag kifogástalan, kedves, udvarias, segítőkész, de látom a csibészséget a szemében, hogy azt keresi, mit és mennyit tud nekem eladni. Hagyom, hadd csinálja és bizony nagyon jól csinálja.
Kabátért megyek, segít, de hoz egy pulóvert is, mert nagyon jól állna

Ha tetszik, rögtön ott van hozzá egy nadrág is, nézd, hogy illik hozzá. Elcsábulok, de a nadrághoz új derékszíj is dukál és véletlenül meglátja azt az inget, ami szerinte nekem való. Tudja, hogy a cipők akciósak? Kérdi ártatlan arccal. Nem tolakodó, épp ellenkezőleg - legombolja rólam, amit csak tud, hogy a végén vigyorogva, szatyrokkal felpakolva jövök ki a boltból. A szeme árulja el. Az a saleses csillogás.

Imádom. Ez a dolga, hogy az eredeti tervemhez képest a kezébe adott termékből többet, drágábban adjon el, mint amennyit én venni akartam, mindezt úgy, hogy közben élvezzem is. Ez az ő hozzáadott értéke. Ezért kapja a fizetését és remekül csinálja. Van is onnan cuccom bőven.

Valamelyik nap egy tréning után rosszkedvű voltam, elmentem vigasztaló shoppingra, a biatorbágyi outletben bementem ennek a márkának az üzletébe. Az ottani értékesítő is ügyes volt. Meglepődtem, eleve ritka az ilyen, de ennek a márkának kettő is van? Szóba elegyedtünk, mesélni kezdtem neki a pesti kolléganőjéről, hogy ez volt meg az volt, dicsértem, hogy az egyik legjobb értékesítőről beszélek, akit ismerek.

A srác elmosolyodott és csak ennyit mondott: ismerem, ő az anyukám.
Akkorát nevettem, vettem két nadrágot. 

 

Megjelent a Linkedinen, 2022. 11. 24-én. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegtoro.blog.hu/api/trackback/id/tr5617988196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása